2012年12月19日星期三

Cocoa Seed Extract


Cocoa Seed Extract--Theobromine 10%, 20%
Cocoa Seed Extract                               
· Name of product: Cocoa Seed Extract
· Plant origin:
Cocoa bean (often simply called cocoa and cacao) is the dried and fully fermented fatty seed of Theobroma cacao
Cocoa belongs to a kind of tropical plant, and and it is the basis of chocolate
· Part of used: seed
· Active ingredients: Theobromine
· CAS No.: 83-67-0
· Specification available: HPLC10%, 20%
· Characteristic:
Appearance: light brown fine powder
Odor: characteristic
Molecular formula: C7H8N4O2
Molecular weight: 180.16


Main Founction of Cocoa Seed Extract:
 1.It has diuretic, stimulant and relaxing effects, and it can lower the blood pressure because it can to dilate blood vessels. 
 2.It has stimulant properties, similar to caffeine. Unlike caffeine theobromine does not affect the central nervous system. 
 3.It can also relax bronchi muscles in the lungs. 
 4.It can effectively promote reflecting system of muscle and body,also it can stimulate blood circulation and achieve the effect of losing weight.
 Application of Cocoa Seed Extract:
 1.Applied in food field, it is mainly used for drinks, manufacturing chocolate, candy, pastry, ice-cream and other food;
 2. Applied in health product field, it is used to lose weight. And it is popular among women;
 3.Applied in pharmaceutical field, it can be used as cough medicine. 

没有评论:

发表评论